Contrast Klub DK Websted
Forum start Forum start » Teknik og praksis » Motor
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Tysk Boyens foldepropel
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Tysk Boyens foldepropel

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Lars Andersen Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Point: 113
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Lars Andersen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Tysk Boyens foldepropel
    Sendt: 19.November.05 kl. 17:42
Vores C36 fra '84 er monteret med en tysk Boyens Drehflügelpropeller. Det særlige er, at bladene på den 3-bladede foldepropel vendes ved frem/bak gearskifte, og ellers stiller sig i mindst modstand position ved sejlads for sejl.
Herr. Boyens er for længst død, men da jeg søgte på nettet efter noget om tingesten, fandt jeg et firma i Hamburg, som nu varetager kundernes interesser, og desuden fremstiller nye propeller. Og de er ikke billige, skal jeg hilse at sige - DKK 20-25.000 for sådan en svend!
Jeg havde brug for nyt tæresink, som samtidig er slutkeglen, der dækker for akselmøtrikken. Desuden røg jeg ind i en gammel debat om vedligeholdelse af propellen med fedt - mekanikken er jo sådan set indkapslet i modsætning til de gængse modeller fra Gori og Flexofold.
Men nu ligger jeg inde med adressen på Fa. Schnackenberg, der forhandler både propeller, zink og fedt, hvis nogen skulle få brug for at vide det. Desuden en anvisning på hvordan den vedligeholdes med fedtet.
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.