Contrast Klub DK Websted
Forum start Forum start » Teknik og praksis » Rig og sejl
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - tætning af mast
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

tætning af mast

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Børge Iwersen Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Point: 44
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Børge Iwersen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: tætning af mast
    Sendt: 23.November.17 kl. 13:47
10-3-2015 10:29:54
Erik Skovsager
Mange contraster døjer sikket ligesom min med at der trænger vand gennem masten ned i kølen. Utætheden er i 'proppen' hvor masten går gennem ruftaget - eller i de små rum, hvor ledninger kan føres ved siden af hulkelen.
Jeg har fået min tæt på følgende måde (utætheden var i det store hulrum).
Jeg har lukket drænhullerne i masten med tape og derefter fyldt vand i masten. Med et endoskop (et inspektionskamera som det man får stukket i halsen, hvis man har problemer i spiserøret), som jeg har købt hos Aldi for 500 kr. kigger jeg op i masten under proppen ved at stikke endoskopets kamera ind i hullerne til terminalerne, der holder mastekraven på plads. Nu kan jeg se, hvor vandet kommer ind.
Derefter lukker jeg vandet ud af masten og lader det hele tørre. Derefter lukker jeg igen mastedrænene og med en injektionssprøjte med en grov kanyle sprøjter jeg et tætningsmiddel ind og forsøger at ramme, hvor utætheden er. Tætningsmidlet hedder noget så underligt som Captain Tolleys Creeping Crack Cure. Det fås hos f.eks. Masnedø og koster 69 kr. for 60 ml. Det er en vandtynd, mælkehvid væske, som trænger ind i selv de mindste sprækker og lukker. Er sprækken for stor løber det meste af væsken igennem (du får mælk under masten). Så må processen gentages, måske flere gange. Jeg har brugt 3 flasker, men har også fråset med det.
Men NU er masten tæt!!
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.