Print side | Luk vindue

tætning af mast

Udskrevet fra: Contrast Klub DK
Kategori: Teknik og praksis
Forum navn: Rig og sejl
Forum beskrivelse: Spørg og del vedr. mast, rig og sejl
Web-adresse: http://www.contrastklub.dk/forum/forum_posts.asp?TID=306
Udskrevet den: 23.Januar.19 kl. 00:26
Version: Web Wiz Forums 10.18 - http://www.webwizforums.com


Emne: tætning af mast
Indlæg fra: Børge Iwersen
Emne: tætning af mast
Posteringsdato: 23.November.17 kl. 13:47
10-3-2015 10:29:54
Erik Skovsager
Mange contraster døjer sikket ligesom min med at der trænger vand gennem masten ned i kølen. Utætheden er i 'proppen' hvor masten går gennem ruftaget - eller i de små rum, hvor ledninger kan føres ved siden af hulkelen.
Jeg har fået min tæt på følgende måde (utætheden var i det store hulrum).
Jeg har lukket drænhullerne i masten med tape og derefter fyldt vand i masten. Med et endoskop (et inspektionskamera som det man får stukket i halsen, hvis man har problemer i spiserøret), som jeg har købt hos Aldi for 500 kr. kigger jeg op i masten under proppen ved at stikke endoskopets kamera ind i hullerne til terminalerne, der holder mastekraven på plads. Nu kan jeg se, hvor vandet kommer ind.
Derefter lukker jeg vandet ud af masten og lader det hele tørre. Derefter lukker jeg igen mastedrænene og med en injektionssprøjte med en grov kanyle sprøjter jeg et tætningsmiddel ind og forsøger at ramme, hvor utætheden er. Tætningsmidlet hedder noget så underligt som Captain Tolleys Creeping Crack Cure. Det fås hos f.eks. Masnedø og koster 69 kr. for 60 ml. Det er en vandtynd, mælkehvid væske, som trænger ind i selv de mindste sprækker og lukker. Er sprækken for stor løber det meste af væsken igennem (du får mælk under masten). Så må processen gentages, måske flere gange. Jeg har brugt 3 flasker, men har også fråset med det.
Men NU er masten tæt!!Print side | Luk vindue

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk