Print side | Luk vindue

vand indvendig i mast

Udskrevet fra: Contrast Klub DK
Kategori: Teknik og praksis
Forum navn: Rig og sejl
Forum beskrivelse: Spørg og del vedr. mast, rig og sejl
Web-adresse: http://www.contrastklub.dk/forum/forum_posts.asp?TID=266
Udskrevet den: 17.December.18 kl. 00:11
Version: Web Wiz Forums 10.18 - http://www.webwizforums.com


Emne: vand indvendig i mast
Indlæg fra: Børge Iwersen
Emne: vand indvendig i mast
Posteringsdato: 07.Maj.11 kl. 10:08
Der løber lidt vand indvendig i min mast når det regner. Hos Selden fik jeg noget jeg skulle sprøjte ind i de dertil beregnede huller, men det hjalp ikke rigtig. Er der nogen der har en god ide til hvad der skal til for at få den tætSvar:
Indlæg fra: Tom Hansen
Posteringsdato: 08.Maj.11 kl. 20:05
Jeg har tætnet 2 master med godt resultat.
Lige over mastekraven er der et drænhul. Lige under drænhullet skal der være en tæt membran. Membranen har jeg lavet således. Fremstil 2 glasfiberplader, (eller plader af andet materiale, der kan tåle vand) der passer ind i masten på tværs. Bor et hul i midten af begge plader således, at der kan sættes en maskinbolt i. Bor gevindhul i den øverste og frihul i den nederste. Put meget tætningsmasse melem de to plader og spænd dem sammen, når de sidder det rigtige sted, så trykkes fugemassen ud og tætner langs kanten. Det er ikke spor nemt, jeg satte en top på en lang stang og klarede det på den måde. Operationen vanskeliggøres, når der er en samling af masten hvor proppen skal sidde. Det kræver selvfølgelig at bunden af masten tages af. Med venlig hilsen Tom W Hansen


Indlæg fra: Jens Madsen
Posteringsdato: 15.Maj.11 kl. 12:19
Gør nu bare som Selden skriver,de ved hvordan masten er lavet.Jeg har et snit af masten,fra da jeg lavede min Contrast,den viser en indvendig tætning som er lavet af skumgummi som er presset op på plads, lige under drænhullerne,der skal den væske du har fået sprøjtes ind over.Mit har holdt siden jeg lavede det.
Jeg tror nærmere det er de to kabelrender, som er lavet bagerst i masten der er problemet,de skal tætnes med fugelim,såvel som den miterste rende.


Indlæg fra: Børge Iwersen
Posteringsdato: 23.Maj.11 kl. 19:46
jeg har nu kontakte Selden og fået det svar at man anbefaler at støbe mast og hulkehl med tilhørende kanaler til kabler ud med epoxy.
For hulkehlen taper man af unde rbesl*get for kicking strap og fylder på ovenover samme besl*g.
For selve masten taper man de nuværende drænhuller af, fylder op, og når epoxyen er hærdet borer man med et 8 mm hul et nyt drænhul igenne epoxy´en.
Det agter jeg at prøvePrint side | Luk vindue

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk