Print side | Luk vindue

Sveriges østkyst og kanalerne

Udskrevet fra: Contrast Klub DK
Kategori: Sejlads
Forum navn: Svensk farvand
Forum beskrivelse: Spørg og sel vedr. sejlads i svenske farvande
Web-adresse: http://www.contrastklub.dk/forum/forum_posts.asp?TID=144
Udskrevet den: 20.Januar.19 kl. 19:44
Version: Web Wiz Forums 10.18 - http://www.webwizforums.com


Emne: Sveriges østkyst og kanalerne
Indlæg fra: Bjarne Iwersen
Emne: Sveriges østkyst og kanalerne
Posteringsdato: 06.Marts.06 kl. 11:13
Jeg planlægger tur til Bornholm, Sveriges østkyst op til/i nærheden af Stockholm og retur gennem kanalsystemet og søerne til Göteborg, denne sommer.

Er der nogen, der kan hjælpe med papir- og/eller elektroniske kort over den svenske østkyst? Det elektroniske skal passe til en Garmin 182.

Kontakt mig på mail bjarne.iwersen@sonderborg.dk eller tlf. (arbejde)7412 6141. (privat) 7442 0919Svar:
Indlæg fra: Lars Andersen
Posteringsdato: 09.Marts.06 kl. 17:47
Jeg ved at Johannes Dalbjerg og frue tog denne tur sommeren 2005 - dog vist nok ikke via Bornholm.


Indlæg fra: Tom Hansen
Posteringsdato: 11.Marts.06 kl. 09:24
God tur, det er dejligt farvand og der er nok at se og opleve. Jeg har kort fra midt i 80erne, som I kan låne. Du skal dog være opmærksom på, at de ikke er til WGS 84. Jeg kan stærkt anbefale, at I skaffe jer nogle bøger fra Nautiska forlaget www.nautiska.com

"Skanör-Strömstad är den tredje delen i Nautiska Förlagets serie med seglingsbeskrivningar över svenska vatten. De två tidigare böckerna, Arholma-Landsort och Landsort-Skanör, är mycket omtyckta och har sålt i över 30 000 exemplar."

Hvis I bestiller dem på et dansk folkebibliotek, så kan I sikkert låne dem hjem nu og se på dem.
Med sejlerhilsen
Tom Hansen


Indlæg fra: J. Christensen
Posteringsdato: 14.Marts.09 kl. 21:45
Hej alle contrastsejlere.
Jeg plamlægger at tage turen fra Limfjorden og syd om Sverige - og efter vejret Bornholm - vider op og gennem kanalerne hjem via Sæby og til Gyldendal.
Spørgsmål er om 4 uger er tilstrækkelig - når udgangspunkt er Grenå-


Indlæg fra: Johs Dalbjerg
Posteringsdato: 15.Marts.09 kl. 14:01
Godtur.

Vi har taget turen to gange fra Egå/Århus. Den ene gang sejlede vi syd om Sverige og herfra op til hvor Gøtakanalen begynder Det tog 4 uger. Vi havde på forhånd besluttet, at vi ville have godt 14 dage på kanalen og søerne, samt et par ekstra dage at løbe på til hjemturen fra Gøteborg. Det betød, at vi sejlede nogle lange stræk op til, hvor Gøtakanalen begynder på østkysten. Denne sejlads foregik udelukkende udenskærs og tværs over Hanø-bugten fra sydøstspidsen af Sverige op til Utklippan sydøst for Landskrona (iøvrigt med spileren oppe over en strækning på ca. 90 sømil). Den sidste dag sejlede vi mest indenskærs. Vi var fem dage om dette fra Århus - i gennemsnit små 100 sømil pr. dag. Med denne prioritering havde vi god tid til, det vi ville.

Vi har efterfølgende taget turen en gang mere. På denne tur var vi også oppe i den Stockholmske Skærgård og sejlede herefter igennem Stockholm ind på søen Mäleren og herfra via Gøtakanalen tilbage til Egå - denne tur varede seks uger. Igen på denne tur var det ren transport sejlads fra Egå til den Stockholmske skærgård (6 dage).

Vi har nydt begge ture. Hvis I kun har fire uger til rådighed vil vi opfordre til, at I foretager en prioritering af, hvor I vil bruge tiden og hvilke strækninger der skal være transportstrækninger.Print side | Luk vindue

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk