Print side | Luk vindue

Tysk Boyens foldepropel

Udskrevet fra: Contrast Klub DK
Kategori: Teknik og praksis
Forum navn: Motor
Forum beskrivelse: Spørg og del vedr. bådens motor og transmission
Web-adresse: http://www.contrastklub.dk/forum/forum_posts.asp?TID=134
Udskrevet den: 24.September.18 kl. 19:36
Version: Web Wiz Forums 10.18 - http://www.webwizforums.com


Emne: Tysk Boyens foldepropel
Indlæg fra: Lars Andersen
Emne: Tysk Boyens foldepropel
Posteringsdato: 19.November.05 kl. 17:42
Vores C36 fra '84 er monteret med en tysk Boyens Drehflügelpropeller. Det særlige er, at bladene på den 3-bladede foldepropel vendes ved frem/bak gearskifte, og ellers stiller sig i mindst modstand position ved sejlads for sejl.
Herr. Boyens er for længst død, men da jeg søgte på nettet efter noget om tingesten, fandt jeg et firma i Hamburg, som nu varetager kundernes interesser, og desuden fremstiller nye propeller. Og de er ikke billige, skal jeg hilse at sige - DKK 20-25.000 for sådan en svend!
Jeg havde brug for nyt tæresink, som samtidig er slutkeglen, der dækker for akselmøtrikken. Desuden røg jeg ind i en gammel debat om vedligeholdelse af propellen med fedt - mekanikken er jo sådan set indkapslet i modsætning til de gængse modeller fra Gori og Flexofold.
Men nu ligger jeg inde med adressen på Fa. Schnackenberg, der forhandler både propeller, zink og fedt, hvis nogen skulle få brug for at vide det. Desuden en anvisning på hvordan den vedligeholdes med fedtet.Print side | Luk vindue

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk