Contrast Klub DK Websted
Forum start Forum start » Teknik og praksis » Skrog og indretning
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Lønningsliste
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Lønningsliste

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Børge Frost Iversen Se drop down
Gæst
Gæst
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Børge Frost Iversen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Lønningsliste
    Sendt: 27.Juli.03 kl. 20:25
Jeg har været så uheldig at blive påsejlet og min lønningsliste skal skiftes. Desværre har det lokale bådeværft svært ved at finde en magen til.
Kan nogen hjælpe med en adresse?
Til top
Erik Skovsager Se drop down
Gæst
Gæst
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Erik Skovsager Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 27.Juli.03 kl. 20:30
Det spørgsmål kan jeg svare på. Contrastens lønningsliste laves af Seldén, men de laver den ikke mere, desværre. Den kan ikke fås mere. I stedet laver de en anden, men den er der ikke huller i i siden!! Uforståeligt.
Det er bare ærgerligt!!
Til top
Børge Frost Iversen Se drop down
Gæst
Gæst
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Børge Frost Iversen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 27.Juli.03 kl. 22:55
Jeg har netop fået min båd fra værftet efter reparation af en grundstødningsskade samt lønningsliste efter påsejling. Hermed lidt erfaring:

Skaden fra grundstødningen var ret begrænset, selv om vi løb på stenen ved Hindsgavl ved Fænøsund med en 5-6 knob.
To af bundstokkene var løse og der var en mindre revne i glasfiberet, der var synlig ude fra. Men derudover fandt de ud af, at noget af tætningsmaterialet imellem de to skroghalvdele var porøst (skroget er åbenbart støbt i to halvdele (+overbygning selvfølgelig)). Så der blev åbnet 1.5 til 2 meter fra kølforside og fremad og lagt nyt materiale i. Omkostningsmæssigt blev det nu den mindste del af det.

Mht til lønningslisten var jeg jo blevet advaret af både Erik Skovsager og Tom W Hansen. De oplyste, at den ikke findes mere. Alligevel skulle det prøves. Henvendelse til Selden, Plastimo og det nye Contrast væft i Karlskrona/Polen bekræftede hvad jeg jo godt vidste. Der findes kun den nye liste som dels er uden huller i siden, dels har anden boltafstand og boltstørrelse. Så nu har jeg fået ny lønningsliste hele vejen rundt. Skabe skulle ned i toilet og delvis over de to midterkøjer for at få adgang til alle boltene. Det blev en større omgang.
Jeg/vi erfarede samtidig at overbygning og skrog er ikke limet sammen. Der er lagt en gummipølse for at tætne på langs og en ring omkring hver bolt, men ellers er det kun boltene, der holder det hele sammen. Muligvis er det en del af forklaringen på at vi får lidt vand ind i forkøjen i høj sø, når båden vrider sig. Nu er det hele lagt i et godt lag tætningsmateriale, så nu tror jeg på at den er tæt. Og prædikestolen er tætnet ved skroggennemføringer.

Håber, at nogen kan have lidt glæde af mine erfaringer.
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.