Contrast Klub DK Websted
Forum start Forum start » Teknik og praksis » Rig og sejl
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Erfaring med 110 % fok
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Erfaring med 110 % fok

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Brian Daugaard Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.November.05
Point: 20
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Brian Daugaard Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Erfaring med 110 % fok
    Sendt: 01.Marts.12 kl. 17:55
Er der nogen der har erfaring med en 110 % fok på rulle ? Jeg er ved at få installeret rullesystem på min C36 (profurl, placeret i ankerbrønden) sidste sommer mødte jeg en contrast sejler som havde rigtig god erfaring med netop 110 %, fordi den både var god til tur og har et godt mål til kapsejlads. Er der andre fordele eller måske ulemper jeg skal tænke på (måske den er for lille til svag vind ect.)

Håber i kan bidrage med gode bud...

Med venlig hilsen
Brian
Til top
Tom Hansen Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Sted: Denmark
Point: 28
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Tom Hansen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01.Marts.12 kl. 19:53
Hej Brian¨
Jeg lavede sidste år en højtskåret 110% fok med ret agterlig og lodrette pinde, til min Contrast 33. Det er ikke en meget fin kapsejladsfok, men en i polyesterdug, jeg har også syet skum i forliget, så den ruller pænt ind. Jeg kan godt savne lidt sejl i løjt vejr, men det går. I år skal jeg lave en Code 0 til den, i kapsejladsstørrelse. En sådan kan ikke gå helt så højt som en rigtig genua, men den er noget større end en genua, så den trækker godt i stille vejr. Det er en god kombination, men den er dyr.
Jeg overvejede at droppe kapsejladsen og i stedet at lave en stor meget let genua på rulle og på et bovspryd lige som dem de sejler med på VO 80.

Hvis det lykkes for mig, at få lavet den Code 0, så skal jeg nok tage nogle billeder til hjemmesiden og dele ud af min erfaring.
Der er en svensker, der har lavet en Code 0,han virker meget tilfreds, prøv at søge på Contrast 33 i Google.
Med sejlerhilsen
Tom Hansen

Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.