Contrast Klub DK Websted
Forum start Forum start » Teknik og praksis » Motor
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Afkortning af sugerør i dieseltank
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Afkortning af sugerør i dieseltank

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Lars Andersen Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Point: 113
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Lars Andersen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Afkortning af sugerør i dieseltank
    Sendt: 09.September.12 kl. 18:32
Jeg har i denne sæson døjet en del med brændstoftilførslen på min 36'er, og det er næsten sikkert, at årsagen er skidt i tanken.
Med besvær og rigelig tid fik jeg i foråret renset sort 'snask' op af tanken - det skulle være 'døde celler' fra dieselpest. Jeg trykblæste også slangen fra vandudskiller og tilbage mod tanken, og det er faktisk gået fint indtil slutningen af ferien, hvor jeg igen fik problemer.
Denne gang rensede jeg strækningen fra vandudskiller hen til højtrykspumpen med trykluft, og det syntes at hjælpe en tid. Nu er den så gal igen.
Endnu et kig i tanken afslører småskidt i bunden af tanken, ikke det sorte snask denne gang. Skidtet kan muligvis samle sig ved sugerørets munding, der i min tank går helt i bund i tankens spidse vinkel.
Jeg har forelagt en Yanmar-mand idéen om at afkorte sugerøret et par cm, og også et sejlerforum på nettet er spurgt. Førstnævnte bryder sig ikke om idéen, da han foretrækker at skidt faktisk suges op og lander i forfilteret (hvis man ellers har dette i sin vandudskiller...). Sidstnævnte mener røret bør ende et par cm over bundet, for at undgå opsugning af vand og skidt. Det må man så rense op med mellemrum i stedet.

Efter denne længere udredning kommer så spørgsmålet: Kan sugerøret afmonteres, simpelthen skrues ud, eller er det svejset i inden tanken blev lukket helt?
mvh.
Lars
Til top
Erik Skovsager Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Point: 38
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Erik Skovsager Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09.September.12 kl. 20:41
Spørgsmålet er nok også HVORFOR du får det slam i tanken, Lars.
Kunne det være en utæthed i dækslet? (så er det jo nok ordnet nu).
Kunne det tænkes, at du køber diesel ved en tankstation oppe i byen? I så fald får du jo biodiesel, som ikke umiddelbart kan anbefales til en bådtank, idet der så netop er fare/forhøjet risiko for slam og pest. Køb i sstedet for ved en havnetank, der har en rimelig omsætning. Havnetanke er ofte jordbaserede med heraffølgende risiko for kondensvand i tanken.
Jeg tilsætter et additiv ved hver tankning - selvom jeg køber ved en havnetank. Midlet mindsker risikoen for slam og pest. Jeg købte det på messen. Du kan google ordet dieselpest og læse om det.
Jeg har hørt (men ved ikke om det er sandt), at har man haft pest i tanken, skal den gøres MEGET grundigt ren for at fjerne det hele, så det ikke fortsætter.
Til top
Lars Andersen Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Point: 113
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Lars Andersen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09.September.12 kl. 20:50
Jeg er ret sikker på at det jeg oprensede i foråret, er tilkommet over lang tid, ja år. Jeg HAR enkelte gange hentet diesel fra en biltank, men er senere blevet opmærksom på det. Det er så ikke det, der er problemet nu, men jeg ønsker at vide om røret kan udtages mhp. afkortning.
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.